Ook op u komt het aan !

Beste kiezer,

Zondag kiezen we onze vertegenwoordigers in onze districten, onze stad, onze provincie. Die lokale besturen bepalen veel van ons dagelijks leven. Welke onderwijsmogelijkheden zijn er, voor ons, voor onze kinderen, voor onze kleinkinderen? Vinden we een betaalbare en energiezuinige woning? Op welke manier kunnen we in onze vrije tijd aan cultuur, sport, ontspanning, … doen? Wat doen we met ons afval? Zijn onze straten proper en veilig? Zijn er parken, speeltuinen, …. Kunnen we ons gemakkelijk verplaatsen? Hoe pakken we de mobiliteitsproblemen in onze stad aan? En ook: worden verenigingen ondersteund, worden mensen en organisaties betrokken bij het beleid? Hebben ze inspraak?

De antwoorden op die vragen verschillen van partij tot partij. Met je keuze zondag bepaal je dan ook mee hoe het beleid er de komende jaren uit zal zien. Mijn keuze staat vast: ik kies resoluut voor sp.a. Want wij socialisten hebben altijd gestreden voor een behoorlijk inkomen, kwaliteitsvolle en betaalbare zorgen voor iedereen, onderwijs van uitstekende kwaliteit, gezonde en betaalbare woningen, kortom een beter bestaan. En we hebben er ook veel resultaten in geboekt. Maar de voorbije zes jaar zijn de sociale voorzieningen en de dienstverlening in onze stad afgebouwd, worden verenigingen niet langer gesubsidieerd en zelfs tegen elkaar uitgespeeld, wordt er bezuinigd op personeel, wordt de zorg gecommercialiseerd, worden mensen tegen elkaar opgezet, …

Wij willen het anders in Antwerpen. Wij willen Opnieuw Vooruit! Want Antwerpen blijft een fantastische stad om in te wonen, te werken, te leven. En de Antwerpenaren verdienen het om bestuurd te worden door een ploeg die vooruit kijkt, die creatief is, die voorop loopt en andere steden tot voorbeeld strekt. Zo kan Antwerpen opnieuw een “stad van iedereen” worden, waar mensen vertrouwen hebben, in elkaar en in de toekomst, waar iedereen zich thuis voelt, waar verantwoordelijkheid gedeeld wordt en waar gebouwd wordt aan de toekomst.

We hebben een goed en sociaal programma, knappe kandidaten ook. Lijsttrekkers die sterk in hun schoenen staan en er volop voor gaan: Jinnih Beels voor de stad, Inga Verhaert voor de provincie en Gilbert Verstraelen voor het district Merksem. Ook ik wil er mijn schouders onder zetten. De voorbije jaren heb ik heel wat expertise in sociaal beleid opgebouwd en een groot netwerk uitgebouwd. Die expertise en dat netwerk stel ik graag ter beschikking van sp.a en van onze inwoners. Daarom sta ik op de lijst, voor het district, de stad, de provincie. Je kent me, weet waar ik voor sta. sp.a en ik kunnen alle steun gebruiken. Hieronder vertel ik iets meer over mezelf en mijn politieke loopbaan.

Kies zondag voor een goed en sociaal programma en voor mensen die het goed menen met de stad, haar districten, de provincie. Ook op jou komt het aan!

Alvast bedankt voor je aandacht en je steun.

Greet