Projectoproep – Week van de G-sportfan

148x180-G-sportfonds_mail
 

De provincie Antwerpen zet al lang in op G-sport. Terecht, zo zeggen provincieraadsleden Greet van Gool en Rony Cuyt, want sport is voor iedereen belangrijk, en dus ook mensen met een handicap. Enkele jaren geleden lanceerde de provincie het G-sportfonds. Dat wil sporters met een handicap alle kansen geven om te kunnen sporten en bewegen. En vooral: het taboe dat leeft over en rond G-sport doorbreken. Want ook als je één been hebt, blind of doof bent of in een rolstoel zit, kun je plezier beleven aan sport.

Voor het derde jaar op rij organiseert het G-sportfonds van de provincie Antwerpen ook in 2016 een sensibiliserings- en crowdfundingscampagne voor en door G-sport: de ‘Week van de G-sportfan!’. Tijdens deze campagne zet het G-sportfonds sport voor personen met een handicap in de kijker, door op zoek te gaan naar mensen die G-sport een warm hart toedragen en G-sportfan willen worden. Daarnaast start er ook een crowdfundingsactie waarbij het G-sportfonds zich engageert om voor elke euro dat een project aan fondsen werft er één euro bovenop te leggen. Zo werd in 2014 42.851 euro opgehaald, in 2015 bijna het dubbele, nl. 85.338 euro. Dankzij de campagnes konden in totaal 20 G-sportprojecten nieuwe sportmaterialen aankopen voor hun G-sporters. Het aantal G-sportfans bedraagt inmiddels meer dan 13.000 mensen.

Wie meer informatie wil of een project wil indienen, kan terecht in één van de vier G-sportcafés die binnenkort georganiseerd worden:

  • Donderdag 3 maart om 19.30 uur in het Gielsbos, Vosselaarseweg 1, 2275 Lille
  • Donderdag 10 maart om 19.30 uur in Sportcentrum Den Uyt, Rode Kruislaan 20, 2400 Mol
  • Vrijdag 11 maart om 19.30 uur in het Gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver, Lemanstraat 63, 2860 Sint-Katelijne-Waver
  • Donderdag 24 maart om 19.30 uur in het Huis van de Sport, Boomgaardstraat 22, 2600 Antwerpen

Mensen met een handicap, scholen, sportclubs, welzijnsorganisaties, jeugdverenigingen en actoren uit de geestelijke gezondheidszorg en sociaal-cultureel werk kunnen deelnemen aan de campagneweek. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot 30 april 2016. De ‘Week van de G-sportfan!’ vindt plaats van 24 tot 30 oktober 2016.

LINKS