Twee ambtenaren van de FOD Sociale Zekerheid voeren samen campagne

Greet van Gool en Jan Bertels, twee kandidaten die niet alleen bij de FOD Sociale zekerheid werken maar ook voor onze sociale zekerheid.

Greet begon haar loopbaan bij het Rijksinstituut voor Sociale verzekeringen voor Zelfstandigen, waar ze expertise opbouwde rond het sociaal statuut van zelfstandigen en vooral de pensioenen. Door die expertise kon ze in september 1999 aan de slag op het kabinet van Frank Vandenbroucke. Zo begon de bal te rollen en startte ze haar politieke carrière. Eerst als Regeringscommissaris voor sociale zekerheid, daarna in het federale parlement. Die federale expertise zette ze ook in op lokaal vlak. Sinds 2007 is ze gemeenteraadslid in Antwerpen, en sinds 2013 ook provincieraadslid. Professioneel zette ze in 2011 de overstap naar de FOD Sociale Zekerheid, waar ze vooral het Europese sociale beleid opvolgt en de implementatie van het Verdrag van de Verenigde Naties betreffende de rechten van personen met een handicap. Jan: “Ik ken Greet al vele jaren, van haar werk op kabinetten, van haar politieke activiteiten, en sinds enkele jaren ook als collega bij de FOD Sociale zekerheid. Ze heeft een grote dossierkennis, en een enorme inzet. Heel sociaal bewogen ook. Ze luistert naar wat mensen bezig houdt en probeert dan een oplossing te zoeken voor hun problemen. Sterk in sociale rechtvaardigheid is terecht haar leuze!”

Jan is al verschillende jaren directeur-generaal Sociaal Beleid op de FOD Sociale Zekerheid. Als expert sociale zekerheid heeft hij mee vorm gegeven aan onze welvaartsstaat. Sociale welvaart voor iedereen is voor hem geen loos begrip. Dankzij deze sociale voorzieningen heeft hij als gewoon arbeiderskind kunnen studeren en een mooie professionele carrière kunnen maken. Hij wil nu ook publiekelijk iets terugdoen voor onze maatschappij en ons sociaal model verdedigen en in ere houden. Greet: “Als schepen in Herentals toont Jan al jaren dat hij inhoudelijk sterk is, maar ook sociaal. Sterk en sociaal is dan ook zijn leuze. De verdere uitbouw en modernisering van onze welvaartsstaat liggen bij hem in goede handen. Jan is een netwerker en samenwerker bij uitstek. Samen kunnen we meer dan alleen! Hij wil zich inzetten voor dit samenwerkingsmodel: geen wij tegen zij-verhaal, maar wel allemaal samen vooruit. Samenwerken maakt het verschil!”

jan-bertels-en-greet-van-gool-1