Provincie Antwerpen wil met G-sportfonds mensen met een handicap aan het sporten zetten

g-sportfonds_mail

Onze provincie zet al lang in op G-sport. Ondersteuning van G–sportclubs, G-sportdagen, een speciale commissie G-sport als onderdeel van de provinciale sportraad, … Recent lanceerde de provincie een G-sportfonds. Opzet daarvan is om tegen 2020 20% van de personen met een handicap in de provincie Antwerpen duurzaam aan het sporten te krijgen. Om er zo voor te zorgen dat huidige én nieuwe G-sporters een duurzame sporttoekomst hebben in een sportclub waar ze meer dan ooit welkom zijn en G-sport zo breed mogelijk bekend en toegankelijk te maken.
Om dit te bereiken worden verschillende acties ondernomen. Zo zijn er de G-sport ambassadeurs, allemaal personen die G-sport een warm hart toedragen. Sporters en oud sporters maar ook politici (gouverneur, ganse deputatie en provincieraad), bedrijfsleiders en bekende Vlamingen. Daarnaast zoekt de provincie ook 10.000 G-sportfans om zo iedereen die G-sport een warm hart toedraagt, te verenigen.

Op 20 mei staat de teller op iets meer dan 2.000. We zijn er dus nog niet. Word ook G-sportfan en registreer je op www.gsportfonds.be. Zo blijf je op de hoogte van het G-sportfonds, de activiteiten en waar je als G-sportfan het verschil kunt maken.

Meer info over het G-sportfonds: http://www.gsportfonds.be/
Meer info over het G-sportbeleid van de provincie: http://www.gsport.be/
De Facebook pagina: https://www.facebook.com/gsport.antwerpen