Korting op provinciale culturele activiteiten door de vrijetijdspas

Reeds verschillende jaren dring ik erop aan dat men in onze provincie een “begeleiderspas” zou invoeren, zoals deze ook in andere provincies bestaat. Met de begeleiderspas kan de begeleider van een persoon met een handicap gratis deelnemen aan een culturele of sportieve activiteit. De provincie heeft ervoor gekozen om geen “eigen” pas of kaart in te voeren, maar wel de kaarten en passen die de gemeentes uitreiken te aanvaarden in de provinciale instellingen. Die gelden dan niet voor de begeleider, wel voor de persoon zelf. Zo worden sinds 1 april 2014 de A-kaarten van de stad Antwerpen ook aanvaard in de provinciale culturele instellingen (FotoMuseum, ModeMuseum, Koningin Fabiolazaal, Zilvermuseum, Arenberg).

Wie recht heeft op de verhoogde tegemoetkoming en daardoor in de stedelijke instellingen via zijn of haar A-kaart korting krijgen op activiteiten, zal die korting voortaan dus ook krijgen in de provinciale instellingen in de stad. Een goede zaak!

Meer informatie: