Vakantiekampen voor iedereen!

Met de Paasvakantie achter de rug en de zomervakantie stilaan in aantocht, is het hoog nodig om aandacht te vragen voor de problemen in de speelpleinwerking. Onlangs had de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk immers aan de alarmbel getrokken. Heel wat gemeentebesturen besparen nl. op de betoelaging aan speelpleinwerking. Dat is ook in Antwerpen niet anders. Het nieuwe bestuur betoelaagt de speelpleinwerking, die in Antwerpen georganiseerd wordt door Kindervreugd en Koraal, in functie van het aantal verblijfsdagen. De extra tussenkomst vanwege de stad voor kinderen met een omniostatuut, is echter weggevallen.
Op de gemeenteraad van 28 april 2014 diende ik daarom een interpellatie met motie in, om bij de betoelaging ook rekening te houden met de sociale en financiële situatie van de kinderen en hun ouders, door, voor beide organisaties, een extra financiering te voorzien voor kinderen met een omniostatuut. De meerderheid had daar echter geen oren naar, en stemde de motie dan ook weg. Een gemiste kans!

Voor de interpellatie en motie:

Voor informatie over: