Aandacht voor toegankelijkheid van stedelijke websites voor mensen met een handicap

Het internet bevat een schat aan informatie en het is dan ook een goede zaak dat onze stad er gebruik van maakt. Alleen moet er dan wel op toegezien worden dat deze informatie voor iedereen toegankelijk is, en dus ook voor mensen met een handicap.

Internationaal werden normen uitgewerkt om die toegankelijkheid te garanderen en op Belgisch vlak bestaat er Anysurfer, dat de digitale wereld toegankelijker wil maken en daartoe een checklist ontworpen heeft en ook screenings van websites uitvoert.

In tegenstelling tot andere grote steden zoals Brussel of Gent draagt de website van de stad Antwerpen geen toegankelijkheidslabel. Reden te over dus om aan de burgemeester te vragen werk te maken van die toegankelijkheid. Gelukkig had hij daar oren naar: er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe website van de stad en daarbij wordt ook gelet op de toegankelijkheid ervan, in samenwerking met Anysurfer. Nu maar hopen dat deze beloftes ook bewaarheid zullen worden!