Noodnummers bij locaties van kinderopvang

Naar aanleiding van een artikel in de krant over problemen die ontstaan waren ten gevolge van een gesloten kinderdagverblijf in Lier, stelde ik in de gemeenteraadscommissie een vraag aan schepen Nabila Ait Daoud over de maatregelen die in de Antwerpse kinderdagverblijven genomen worden in noodsituaties, waardoor de kinderen niet meer opgevangen kunnen worden.

In haar antwoord stelde de schepen dat er reeds geruime tijd een crisishandleiding bestaat voor de verantwoordelijken van de kinderopvanglocaties die richtlijnen bevat voor noodgevallen of crisissituaties. Verder bestaat er een evacuatiekoffer, waarin onder meer de gegevens van de ouders opgenomen zijn. De schepen meldde ook dat er gewerkt wordt aan een centraal nummer, waar de ouders voor informatie terecht kunnen. Hopelijk komt dat nummer er snel!

Lees mijn informatieve vraag noodnummers kinderopvang