Provincie past tarieven voor Modemuseum en Fotomuseum aan

Vanaf maart 2014 zullen de provinciale musea Fotomuseum en Modemuseum nieuwe tarieven hanteren. Deze worden meer afgestemd op de Vlaamse cultuurinstellingen en de Antwerpse stedelijke musea. Belangrijk is ook dat er kortingen verleend zullen worden aan bepaalde doelgroepen, zoals jongeren, mensen die een omniostatuut hebben en mensen die een vrijetijdspas hebben (zoals bijv. de A-kaart van de stad Antwerpen). Mensen die personen met een handicap begeleiden, zullen gratis toegang krijgen. Daarmee komt de provincie tegemoet aan een vraag van mezelf en andere provincieraadsleden om een speciale regeling uit te werken voor mensen die iemand met een handicap begeleiden. Een echte “begeleiderspas” zoals deze in andere provincies bestaat is het nog niet, maar alvast een stap in de goede richting!