Warme ontvangst van onze paralympische atleten

De Paralympics zijn achter de rug. Onze Belgische atleten hebben het schitterend gedaan, met 7 medailles en verschillende topplaatsen. Een zoveelste bewijs dat ook mensen met een handicap Sport op topniveau kunnen beoefenen!

Vanavond zijn de Belgische paralympische atleten aangekomen in Brussel-Zuid, na een succesvolle deelname aan de Paralympics. Ook op promotioneel vlak waren de Paralympics in Londen heel geslaagd, met een top aantal bezoekers en verschillende evenementen. Ook op onze eigen televisiezenders was er ruim aandacht voor deze topsporters, een hele vooruitgang. Maar terecht, want de deelnemers hebben knappe prestaties geleverd. Zij zullen zeker nog vele niet actieve mensen met een handicap aan het sporten zetten. En dat is een goede zaak, want sporten bevordert integratie en inclusie van mensen met een handicap.

De uitbouw van G-sport, of sport voor mensen met een handicap, is één van de doelstellingen van het provinciale sportbeleidsplan. De provincie Antwerpen speelt er een voortrekkersrol. Niet voor niets heeft Vlaanderen beslist om het nieuwe G-Sport Steunpunt in onze provincie in te richten! Met de G-sport commissie, een subcommissie van de provinciale sportraad die ik mag voorzitten, proberen we alvast G-sport verder te promoten en uit te bouwen. Met allerhande activiteiten, met uitleenmateriaal, maar ook met ondersteuning van de sportregio’s. Neem maar eens een kijkje opwww.gsport.be, of surf naar de facebookpagina www.facebook.com/gsport.antwerpen.